Stichting Moederhart (Suriname)

In Nickerie in West-Suriname helpt de Stichting Moederhart lokale vrouwen om zichzelf te ontplooien. Deze vrouwen hebben, als zij in de traditionele rol leven, nauwelijks bewegingsvrijheid buitenshuis en een heel intensieve zorgtaak (o.a. door de eetgewoonten). Veel vrouwen hebben een zwaar leven, waarin drankproblemen en huiselijk geweld een grote rol spelen. Bovendien zijn vrouwen opgegroeid met angst voor verstoting uit de familie.
Voor deze (zwijgende) vrouwen organiseert Moederhart onder meer gymnastiek en voorlichtingsbijeenkomsten. Gaandeweg zijn er ook inkomengenererende activiteiten ontwikkeld. De zelfgemaakte sambal en snacks, die op scholen worden verkocht, is een succes. Door geld te verdienen krijgen de vrouwen meer bewegingsvrijheid en aanzien van hun man.

Stichting Moederhart wordt door Het Maagdenhuis ondersteund bij het opzetten van een project waarin vrouwen naailessen krijgen. De vrouwen hebben zelf onderzocht, dat er een markt is voor niet modieus textiel. Naast een donatie voor het geven van de lessen, stelt Het Maagdenhuis ook een lening aan honderd vrouwen beschikbaar, waardoor ze een naaimachine kunnen aanschaffen.

Moederhart1
Moederhart1 Moederhart2 Moederhart3

Onze aandachtsgebieden