Stichting Turere, Rotterdam: informatiebijeenkomsten huiselijk geweld en criminaliteit

Turere is een stichting voor welzijn en ontwikkeling van Rwandese jonge vrouwen in Nederland. In de Rwandese cultuur is de man overal en vooral thuis ‘de baas’, vrouwen zijn ondergeschikt. In Nederland zijn man en vrouw gelijk. De mentaliteit van de Rwandese man in Nederland veranderen kost tijd. In Nederland scheiden man en vrouw vaak na huiselijk geweld, terwijl dit in Rwanda zelden gebeurt, onder andere door schaamte.
Rwandese jongeren en kinderen in Nederland meten zich een Nederlandse mentaliteit aan. Ze hebben meer vrijheid, vinden dat ouders niet mogen slaan, etc. De conflicten die uit deze verwijdering voortkomen kunnen leiden tot schooluitval, drugsgebruik of crimineel gedrag.

Turere organiseert informatiebijeenkomsten over de aanpak van huiselijk geweld en criminaliteit onder jongeren, bedoeld voor Rwandese jonge vrouwen in Nederland (12-25 jaar). Andere geïnteresseerde jongeren met een Afrikaanse achtergrond zijn ook welkom.
Turere richt zich op specifieke etnische doelgroepen en onderscheidt zich door een progressieve benadering van de vraagstukken rond seksuele en reproductieve rechten van vrouwen.

Onze aandachtsgebieden